Op dinsdag 7 mei jl. hebben de groepen 5, 6 en 7 van OBS de Piramide Haarlem onder leiding van o.a. de afvalcoaches van Spaarnelanden maar liefst 42 zakken zwerfafval opgeruimd! Na het schoonmaken kregen de kinderen nog de ruimte om vragen te stellen aan de afvalcoaches over afval en zwerfafval. Als dank voor het harde werk kregen de kinderen allemaal een lekker stuk vers fruit aangeboden door Vomar Belgiëlaan en Karaman Supermarkt.

Niet alleen de straten werden flink opgeruimd, maar ook de zogenaamde snoeproute van het Rudolf Steiner College Haarlem is onder handen genomen. Leerkracht Simanto Dragtsma en zijn leerlingen gaven aanwijzingen hoe de Belgiëlaan vanaf de Vomar handiger ingericht kon worden. Spaarnelanden heeft afvalbakken op andere plekken gehangen, speciale stoeptegels neergelegd en op afvalbakken posters geplakt om ze extra te laten opvallen. De actie is door Spaarnelanden georganiseerd in samenwerking met het Buurtbedrijf Haarlem, Handhaving Haarlem, Wijkraad Europawijk, O.B.S. De Piramide, Rudolf Steiner College, Oman Toker van supermarkt Karaman, Vomar Belgiëlaan, de woningcorporaties Elan WonenYmere, Pré Wonen en Dock Haarlem.

Buurtbedrijf Haarlem is samen met Spaarnelanden actief in diverse wijken waar wij ons bezig houden met o.a. het ophalen van (illegaal gestort) grofvuil en zwerfvuil.